Vragen

Massage een directe weg naar verlichting?

Vaak voelt het lichter na afloop, maar doordat je meer in verbinding bent met je lichaam, kunnen klachten in eerste instantie  juist wat opspelen of je kunt je emotioneel voelen. Dit draagt bij aan het herstellen van het evenwicht. Wat teveel is ingehouden, wil eruit. En waar de energie teveel is weggelekt, wil het weer verzameld worden. Hoelang dit duurt is van tevoren niet te zeggen, omdat dit afhangt van je algehele situatie en conditie. Een sessie kan dan ook heel rustig verlopen, maar net zo goed gepaard gaan met veel lawaai (letterlijk en figuurlijk) :-)

Voel jij wat er bij mij is?

Mijn handen volgen waar mijn aandacht naartoe gaat. Dit nodigt jou uit om je open te stellen voor wat daar is en brengt vastzittende energie in beweging. Voelen volstaat vaak en soms kun je de diepere betekenis van en de samenhang tussen je klachten ontdekken. Wanneer je zelf duidelijk voelt waar de ‘pijn’ zit, kun je dit aangeven. Zo komen we sneller tot de kern.

 Welke kleding houd ik wel en niet aan?

In principe houd je alleen je onderbroek aan, maar wanneer je het prettig vindt om meer aan te houden, dan kan dat. Om je spieren warm te houden, bedek ik je met handdoeken waar ik je niet masseer. Holistic pulsing is een uitzondering op de regel, hierbij lig je met (niet knellende) kleding op tafel.